Ongelmia, mutta niistä päästään yli.

Terve taas,

Matkani merimiehestä sairaanhoitajaksi  jatkuu taas. Nyt vuorossa ensimmäinen ulkomaanharjoittelu Espanjassa. Kesän aikana silti on tapahtunut kaikkea ja paljon, olin kesätöissä lähihoitajana, opiskelin myös kesäopintoja ja siinä sivussa vietin hiukan myös lomaa perheen kanssa. Kesällä sattui ikäviä tapahtumia ja kivoja, niinkuin elämässä yleensä. Mutta nyt alkaa näyttää siltä että ensimmäinen ulkomaanharjoittelu toteutuu vihdoinkin. Tämä reissuhan ei siis ole tapahtunut ilman ongelmia, mutta ei kannata luovuttaa opiskelijat (ja muutkin) vaan painaa läpi harmaan kiven, lopussa kiitos seisoo.

Minun ongelmiahan ne ovat, muutamasta haluaisin silti kertoa jotta osaatte varautua, omassa ulkomaanharjoitelussanne sitten.

Tehdäänpäs lista mitä tarvitaan harjoitteluun:
1.passi
2.harjoittelupaikka
3.rahaa
4.koulun suositus
5.rokotteet ajantasalla
6.kotiasiat kunnossa
7.asunto
8.olet henkisesti valmis

Ei vaikuta vaikealta vai mitä, mutta toteutus on asia erikseen. 1 ja 2 ovat helppoja, ne saa kun pyytää.
Rahaa saa vaan töistä tai apurahoista, apurahat kannattaa selvittää hyvin ja ajoissa jotta niitä saa. Itse löysin hyvän apuraha listan koulun listan tueksi.
http://www.aurora-tietokanta.fi/grant/expiring.

3. Rahaa

Itselläni kävi niin että hain monta eri apurahaa ja yhtä ei myönnetty, koska hakuperusteet ovat muuttuneet edellisestä vuodesta, asuinpaikka oli väärä nykysäännöin. Se aiheutti minulle paljon stressiä koska nyt ei ollut lentolippurahoja, jotain oli tehtävä. No onneksi sain kesätöitä joka kompensoi tämän vajeen matkakassasta. No se saatiin hoidettua mutta kannattaa olla ajoissa liikkeessä apurahahakemuksissa ja huolellinen. Aika hyvin sieltä sitten saa niitä, on vaan kärsivällinen.

4. Koulun suositus

Koulun suosituksen saa kyllä mutta koulutehtävät kannattaa tehdä myös ajoissa vaikka kesä onkin. Tehtävät ovat yksi peruste että pääset reissuun. Tee ne huolella muuten ne kaikki kaatuvat samaan aikaan niskaan, luot vaan lisää stressiä itsellesi jos vitkuttelet niissä.

5. Rokotteet

No niin, sitten ne mukavat rokotteet kannattaa hoitaa kuntoon. Olkaa ajoissa tässä liikkeellä koska osassa niistä on tarkat ohjeet miten ne pitää ottaa, ei ole enää koulun rokotusohjelmaa joka tämän hoitaisi, niinkuin ala-asteella. Eli terkkarille juttelemaan ajoissa, sillä se hoituu (vie ehkä 5 Min ajastasi).

6. Kotiasiat

Muista hoitaa ne kotiasiat kuntoon, tämä on tärkeää koska et halua sitä stressiä harjoitteluusi mukaan. Tämän opin jo merellä, mikään ei ole pahempaa kuin miettiä yöt että miten kotona menee. Eli riidat sovitte ja hymyssä suin eroatte!! Kyllä sinne harjoittelumaahasi pääsee käymään, ja se voi olla puolimatkassa palkinto kun perhe tai oma kulta tulee käymään harjoittelumaassasi. Voit ylpeänä esitellä tuttua paikkaasi ja olla kuin paikalliset 😉 cappuccino kädessä.

7. Asunto

Sitten onkin se mielenkiintoisin asia eli asunto. Jos harjoittelupaikassa ei ole tarjota majoitusta niin sitten ei muutakuin itse hommaat. Varo huijareita ja pyydä apua ihmisiltä jotka osaavat auttaa sinua. Soita kaikki läpi jotka tunnet jotka voisivat auttaa, internetissä opettele suodattamaan tietyt asiat. Näin pääset pitkälle, mutta sitten kun se asunto pitää valita, ole tarkka siinä. Itse etsin ja etsin asuntoa, punnitsin kaikki mahdolliset, lopputulos oli se että asunnon löytymisen jälkeen ja varausmaksun maksettuani, asunto myytiinkin viikossa. Ei auttanut muu kuin etsiä uusia asunto kuukausi ennen lähtöä. Nyt odotan että varausmaksu palautetaan ja sain varattua toisen asunnon onneksi. Työmatka piteni huomattavasti, mutta onneksi julkisilla pääsee töihin ja aikataulut pitävät suht hyvin. 😂😂 Toivottavasti pitävät, sillä Espanjassa ollaan kuitenkin, ja helposti pasado mañana!

8. Henkisesti valmis

Sitten se viimeinen asia, eli oletko henkisesti valmis tähän matkaan? On muistettava että sinne mennään töihin ja hakemaan kokemuksia, ei juhlimaan. Itselläni on tarkoitus lisätä tämä harjoittelu CV:hen ja kantaa se kunnialla siellä. Henkisesti valmis tarkoittaa myös sitä että ikävä voi tulla ja silloin voit kokea olevasi yksin. Tässä toimii vastauksena: Skype, whatsapp, Facebook jne... Internet yleensä. Sieltä näkee suomenkielistä ohjelmaa, saat yhteyden perheeseen tai siihen omaan kultaan, yhteyttä saa pidettyä helposti. Silti jos ikävä on liian kova, niin sovitte että kyseinen henkilö tulee käymään luonasi. Nykymaailmassa yhteydenpito on helppoa, merellä oltiin aikoinaan monta kuukautta yhteen menoon ja kortteja laitettiin kotisuomeen ja kotiväki lähetti merimieskirkkoihin jos tiesivät laivan seuraavan sataman. Sieltä sitten haettiin kirjeet kun sinne saavuttiin joskus. Laivan radiollakin pystyi soittamaan muutaman minuutin Suomeen kerran kuukaudessa. Että silleen, nykypäivänä hiukan helpompaa tuo yhteydenpito jos ikävä yllättää.

Eli matkalaukut esiin ullakolta ja rohkeasti maailmalle. Kyllä sä pärjäät hyvin siellä Metropoliitti!!! Ja muista maailma on iso ja hieno paikka.

T:kahuli aku

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäinen vuoteni sairaanhoitajaopiskelijana

Ensimmäinen bloggaus

Miksi vaihdoin alaa?