Kuumaa ja kummaa Espanjassa

Päivää vaan kaikille Suomeen. Täällä sitä nyt ollaan, Espanjassa työharjoittelussa. Kaksi viikkoa nyt täällä ollessani, tuntuu kuin alkaisin ymmärtää jo hiukan Espanjalaista sairaanhoitoa. Erilaiset työskentelytavat ja hoitomenetelmät näkyvät selkeästi mutta on täällä myös paljon samaa kuin Suomessa. Isoimmat erot ovat ehkä hierarkiassa, mitä kukakin tekee? Lähihoitajat jakavat ruokaa, pesevät sekä tekevät perushoitoa. Sairaanhoitajat hoitavat ja kirjaavat hoitotoimet, tekevät mitä lääkärit sanovat ja Siivoojat siivoavat ja huolehtivat yleishygieniasta peseytymistarvikkeista. Tottakai kaikki toimivat mahdollisimman aseptisesti kuten sairaalassa pitääkin.

Työviikkoni pituus on 5 päivää viikossa ja viikonloput vapaat. Tämä mahdollistaa myös tutustumisen lähiympäristöön, jossa on paljon näkemistä. Kivaa on ollut mutta myös hiukan yksinäistä, tämä kuuluu tottakai myös harjoitteluun. On vaan keksittävä jotain tekemistä niihin hetkiin.

Isoimmat ongelmat harjoittelussa ovat varmaan kielimuuri muiden työntekijöiden kanssa. Onneksi osastollani on muutamia henkilöitä jotka puhuvat englantia hyvin, joten heidän kanssaan teen työvuoroja paljon. Näinä ensimmäisinä viikkoina olen opetellut lukemaan paikallista efficaa espanjaksi. Kotona olen käynyt sairauksia läpi ja kääntänyt ne suomeksi internetin avulla. Nyt alkaa jo hiukan selkiytymään lääketieteellinen sanasto ja pystyn jo lukemaan lääkärin ohjeita espanjaksi. :)
Tähän suosittelen panostamaan jos lähtee harjoitteluun ulkomaille. Opiskele sen maan kieltä mahdollisimman paljon johon harjoittelemaan lähdet.

Nyt palaan työhön koska hoitajien aamupala on ohi :) (kestää noin 45min, se kuuluu espanjaan)

T:kahuliaku

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäinen vuoteni sairaanhoitajaopiskelijana

Ensimmäinen bloggaus